UU-vejledningen har til formål at rådgive og vejlede elever og forældre om elevernes uddannelses- og erhvervsmuligheder. Dette sker gennem bl.a. ved vejledning, forældremøder, praktik og besøg på uddannelsesinstitutioner i lokalområdet.
Den individuelle vejledning er forbeholdt elever, som skolen, i samråd med elev og forældre, vurderer har behov for en særlig vejledningsindsats i 8. og 9. klasse.
Vejledningen omfatter 7.-9. klasse og varetages af UUH Halsnæs-Hillerød.
UU-vejledere på Johannesskolen er Lisa Schøndorff (7232 5722) og Jesper Bagger (7232 5717).
De kan kontaktes på skolen via intra eller på telefonnumrene i parentes efter navnet.
Træffetid efter aftale.
Aktiviteter i løbet af skoleåret
7. klasse
Kollektiv vejledning påbegyndes i slutningen af skoleåret. Der er blandt andet fokus på fritidsarbejde og kendskab til forskellige hjemmesider – blandt andre www.ug.dk – som eleverne kan få nytte af i deres videre uddannelsesforløb.
8. klasse
Onlineforældremøde: UU-vejlederen fortæller blandt andet om processen frem mod valg af ungdomsuddannelse.
SKILLS: Eleverne deltager i SKILLS primo oktober.
Introkurser: Eleverne vil over 4 dage i foråret besøge forskellige ungdomsuddannelser. Heraf 2 dage på samme erhvervsuddannelsesskole.
Før besøgene: Med ungdomsuddannelserne som overskrift vil UU-vejlederen stå for at eleverne gennem øvelser og informationer, får viden på området.
Forberedelse af praktik: I løbet af foråret skal eleverne i gang med at søge praktikplads. De vil blive informeret af UU-vejlederen omkring det praktiske i den forbindelse.
Selve praktikugen ligger i uge 41 i 9. klasse. Eleverne skal sørge for at få udfyldt en praktikaftale (fås hos vejlederen), som skal være klasselæreren i hænde senest 14 dage for praktikugen.
Eleverne vil i praktikugen være dækket af Statens Erstatningsordning.
9. klasse
Onlineforældremøde: Uddannelsesvejlederen fortæller blandt andet om tilmelding til 10.klasse og ungdomsuddannelser.
Praktik: Eleverne kommer i praktik i uge 41. Praktikken er som udgangspunkt selvskaffer-praktik.
Brobygning: Brobygning betyder, at elever, der er usikre på uddannelsevalg har mulighed for at modtage undervisning på en ungdomsuddannelse i nogle få dage for at få klarhed over, om det er den uddannelse, de ønsker.
Kort efter nytår skal eleverne arbejde på tilmelding til 10. klasse eller ungdomsuddannelse. UU-vejlederen informerer alle eleverne om arbejdsgangen. Elever og deres forældre har ansvaret for at den endelige underskrift er sat senest d. 1. marts på www.optagelse.dk
Husk: Elever, der er blevet optaget på en efterskole, skal også udfylde tilmeldingen!
Der henvises i øvrigt til www.ug.dk og e-vejledningen